פאייה הלגה

הלגה מתכונים Leave a Comment

מי לא אוהב שירים יד!

וכשזו פאייה הלגה – החגיגה גדולה במיוחד.

זו פאייה ספרדית בטעמים אותנטיים בהכנה קלה – ובמקסימום טעמים!

מצרכים:

  • 10 הלגות (1 ק"ג) מכל טעם שאוהבים (אנחנו ממליצים במתכון על חואנטינה!)
  • 500 גרם שרימפס עם השיריון
  • 5 חוטי זעפרן
  • 4 כפות שמן (מכל סוג שמעדיפים) 
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל צ'ילי קטן קצוץ דק 
  • 2 מקלות סלרי פרוסות ל-1 ס"מ
  • כרישה בינונית פרוסת דק (גם החלק הירוק)
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס 
  • חצי כפית כורכום
  • 3 עגבניות גדולות מגוררות דק (ומסוננות)
  • כוס יין לבן
  • כוס ציר דגים (אפשר גם מוכן)
  • 2 כוסות אורז לריזוטו 
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס כוסברה קצוצה (אופציונאלי – למי שאוהב)

מה עושים?

לספל סטנדרטי (140 מ"ל)  מעבירים את חוטי הזעפרן וממלאים במים רותחים.

בינתיים במחבת כבדה ועמוקה מחממים שמן, מוסיפים את ההלגות ומקפיצים כדקה, מוסיפים פלפל צ'ילי, סלרי, כרישה, עגבניות, שום ותבלינים. מבשלים כחמש דקות.

מסיפים אורז,את המים עם הזעפרן ואת ציר הדגים – ומביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית ומבשלים (ללא מכסה), אחרי אידוי הציר (כ- 10 דקות), להוסיף את היין הלבן והשרימפס ולהמשיך לבשל עוד כעשרים דקות.

מוסיפים פטרוזליה, כוסברה ומתקנים תיבול.

ומגישים פאייה הלגה, בתאבון!

 

לחנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *