מרק הלגה לחורף חם!

הלגה מתכונים Leave a Comment

בימים של חורף, כולנו אוהבים לטרוף מרק מהביל ועשיר כארוחה.

ומה עם הלגה? כשהיא קופצת לסיר המרק הארוחה הופכת לחגיגה עשירה ומשובחת במיוחד!

מצרכים:

  • בצל גדול קצוץ דק
  • שקית לקט אפונה וגזר קפוא (או: 2 קופסאות שימורים אפונה וגזר מסוננות)
  • פרוסות מ-2 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון
  • חצי כף כורכום
  • 8 הלגות פרוסות מכל סוג שאוהבים

בסיר עם 2 כפות שומן מאדים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את לקט הירקות, תפוחי האדמה, השום והשמיר, מוסיפים ליטר מים ומתבלים את המרק.

מבשלים על סף רתיחה כרבע שעה – עשרים דקות.

במטחנה או בלנדר טוחנים את המרק (ניתן רק חלקו על מנת לקבל מרקם גס יותר), במקביל הקפיצו במחבת עם כף שומן את ההלגות.

הוסיפו את ההלגות למרק, הגישו עם לחם טרי 0ניתן גם לצוץ מעט פטרוזיליה/שמיר טרי)

תהנו וחורף חמים – מהלגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *