הלגולש – הגולש של הלגה!

הלגה מתכונים Leave a Comment

גולש – הקדירה ההונגרית המפורסמת בעולם

ואצלנו בהלגה מכינים – הלגולש, גולש קלאסי בתוספת הלגות בשרניות וארומתיות.

מצרכים: 

  • 4 תפוחי אדמה פרוסים גס 
  • קילוגרם בשר לגולש פרוס גס (לבקש מהקצב)
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 2 בצלים פרוסים גס 
  • 5 שיני שום חצויות לאורכן 
  •  10 הלגות פרוסות גס (מומלצות: חואניטה/יאסו או כל סוג שאוהבים)
  • תבלינים: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה מעושנת, מעט פפריקה חריפה (לא חובה).
  • קופסא קטנה רסק עגבניות

מחממים סיר עם 2 כפות שומן, מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל ואת הבשר לגולש כשהוא "מפודר" בקמח ומתבלים.

כשהבשר סגור מכל הצדדים מוסיפים את השום, את רסק העגבניות וחצי כוס מים, מבשלים עד לרתיחה, מורידים לאש בינונית – מבשלים על סף רתיחה כשעה וחצי.

פותחים את הסיר, מוסיפים את ההלגות הפרוסות לסיר ומערבבים אל תוך התבשיל, מבשלים עוד כחצי שעה. ההלגות יעניקו ארומה ייחודית וטעם בלתי נשכח למנה הזו.

מהיום – שדרגו את הגולש שלכם, הכינו – הלגולש!

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *