ארוחת קיץ צבעונית של הלגה

הלגה מתכונים Leave a Comment

 

בימים של קיץ מאוד קשה לי לאכול "כמו-שאני-אוהבת", כי זה כבד מאוד ומעייף…

את הארוחה הקלה הזו הכנתי עשרות פעמים – היא טעימה, עשירה במרכיבים איכותיים ומלאה בטעם נפלא.

זו ארוחה שמכינים בפחות מרבע שעה – והתוצאה מפתיעה!

ארוחת קיץ צבעונית של הלגה 

(מתכון לארבעה סועדים)

מצרכים:

  • 8 הלגות מכל סוג שאוהבים פרוסות ל- 2 ס"מ עובי (או מעורבב, תנסו פעם – זו חגיגה)
  • 2 כוסות אפונה וגזר (מוקפאות, אין צורך להפשיר)
  • 1 כוס תירס (מוקפא, אין צורך להפשיר)
  • 1 כוס שעועית ירוקה חתוכה (מוקפא, אין צורך להפשיר)
  • חצי כוס שעועית אדומה/לבנה (מוקפאת, אין צורך להפשיר)
  • בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 2 פלפלים אדום/צהוב חתוך לקוביות קטנות 
  • 1 עגבניה גדולה בשרנית חתוכה לקוביות בינוניות
  • כפית רסק עגבניות (אופציונאלי)
  • מלח, פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • רבע כפית כמון (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

במחבת רחבה ועמוקה מחממים כף שומן על אש גבוהה.

מקפיצים את ההלגות על המחבת החמה כדקה וחצי ומוציאים לנייר סופג. מניחים בצד.

מוסיפים למחבת את הפלפלים הצבעוניים, הבצל והעגבניות יחד עם התבלינים (כולל רסק העגבניות – אם משתמשים) ומקפיצים כ- 3 דקות. מוסיפים את הירקות המוקפאים ומערבבים מידי פעם.

כשהירקות הקפואים כבר הופשרו, מורידים את האש לבינונית ומכסים את המחבת ל-5 דקות.

פותחים את המחבת, מתקנים תיבול, מוסיפים חזרה את ההלגות לעוד 2-3 דקות.

וזהו – יש לכם ארוחה טעימה, מלאה וקייצית!

בתאבון לכם…

שלכם, הלגה
לחנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *